Zapojte se...

     Zapojte se


       Chcete se podílet na přípravě Dortu,
       nebo jako dobrovolníci pomáhat v jeho průběhu?


       Napište na email dort@brontosaurus.cz,
       případně se obraťte přímo na konkrétního člena dortového týmu.






=================    Dortový tým    =================



Cody foto

    Dalimil 'Cody' Toman


      Velký šéf. Žije ve stálém přesvědčení, že proto nebude muset dělat nic jiného, než popíjet čaj, rozprávět s lidmi a kochat se tím, jak všechno klape.
      Vzděláním volnočasový a poté i sociální pedagog a také nepraktikující učitelský přes přírodopis. Po vystřídání funkcí člena, instruktora, vedoucího a předsedy, se po 12 letech blíží funkci "stařešiny" v základním článku Hnutí Brontosaurus - Brontosauří dětské oddíly Vlkani. Pracovně zaneprázdňován jako vedoucí kanceláře na ústředí Hnutí Brontosaurus, srdcem však spíše "ekopedagog". Povahou snílek a duší tak trochu cestovatel milující východní dálky, obzvláště Iránské.  

     Sponzoři a média

Máš nápad, kdo by mohl sponzorsky něbo mediálně podpořit Dort pro Brontosaura?
Piš na dalimil.toman@seznam.cz








Elf foto

    Pavel 'Elf' Pracný


      Kápo. Říkají mi Elf. Někteří o mě tvrdí, že jsem docela schopný mladý muž. Inu, já bych s tím polemizoval. Zorganizoval jsem dvě prý povedená lázeňská PsB. Taky jsem slyšel chválu na OKAP, EKAP a Stopy v lese, se kterými jsem pomáhal. Nestává se to často, ale sem tam někdo zvenčí pochválí i náš základní článek Baobab Jeseník, kterému mám tu čest sloužit jako předseda.
      Já sám mám rád Zemi, proto jsem si zvolil její studium za povolání. Mám rád také fantazii a tvořivost, miluji příběhy, knihy, filmy, básně, obrazy.
      V kuchařském týmu Dortu se starám zejména o dobrovolníky. Já je seženu, já je namotivuji a zaúkoluji a já je budu hájit před všemi výtkami. Protože zlý muž může být jen jeden :-)  

     Dobrovolníci

Chceš se zapojit do organizace dortu a vypomoci, kde bude potřeba? Tu přitlouct kolík, tam pomoci na bráně? Piš na pavelpracny@seznam.cz







Polda foto



    Michal 'Polda' Polanský


      Ferda mravenec. Aneb skladník, zásobovač, stavěč a dopravák Dortového týmu. U brontosaurů za tu spoustu let prošel mnoha tábory, víkendovkami i kurzy, které občas i pořádal. Pod základním článkem Orchis Brno vedl několik brontosauřích olympiád a celoročních OHB kurzů. Rád si užívá společnost skvělých lidí a krásnou přírodu, rád zpívá, hraje na kytaru a vymýšlí rošťárny.  

     Materiál k zapůjčení

Má váš článek materiál, který může zapůjčit k pořádání dortu?
Bude třeba materiál všeho druhu.
Piš na poldam@seznam.cz







Bára foto



    Bára Šlapáková


      Moderátorka. V duchu hesla „čím víc si toho člověk nabere, tím víc toho zvládne“ se už odedávna pokouším zvládnout a úspěšně (i když ne vždy:) zkombinovat široké spektrum činností. V současné době v Brně pronikám do tajemství médií, starám se o redakci Brontosauřího webu, instruktoruji v lanovém centru, chystám zážitkový tábor. Taky se snažím nezanedbávat své oblíbené „časožrouty“– spánek, jídlo, sport, cestování a bytí v dobré společnosti.
      Na Dortu mám v režii dílny a pak to nejpodstatnější, na co se všichni těší nejvíc – krájení dortu a další bohulibé ceremoniály.  

     Dílničky

Máš v rukávu nějakou šikovnou dílničku? Chtěli by jste ji nabídnout na Dortu budeme moc rádi.
Dílny jsou oproti Bazaru spíše k pobavení, jsou průchozí a dlouhodobější. Podrobněji o dílnách a Bazaru ZDE. Chceš-li se zapojit se svojí dílnou piš na damaya@centrum.cz







Kristi foto

    Kristýna 'KRiSTY' Ondřejová


      Diplomatka. Já jsem tu teda přes to „zahraničí“. Ano, ano, historicky poprvé bude Brontík pořádat mezinárodní výměnu zkušeností, která proběhne také v rámci Dortu.
      Vzděláním sociální pedagog, v současnosti čerstvý navrátilec z ročního dobrovolnického programu v Nizozemí. V Brontosauru jsem volným členem/radikálem - takže jsme se mohli potkat na víkendovkách jakéhokoli článku. Mám ráda přírodu,tradice, esoterično, práci s lidmi - protože mi dává možnost růst a dovídat se hodně sama o sobě. Na dortu v Telči jsem se bezvadně bavila jako účastník a teď se chci bezvadně bavit při přípravě dortu v Modré jako organizátor.  

     Zahraničí

      Zajímá tě "jak to dělají" zahraniční organizace podobné Brontosauru, chceš se zapojit do programu určeného pro ně? Zapoj se do programu Mezinárodní výměny zkušeností přímo na Dortu pro Brontosaura.

Organizační tým „zahraniční dortové výměny“ hledá do svých řad 1 muže. Piš na ok@email.cz







Kaďa foto


    Martin 'Kaďa' Kadala


      Velká máma. Jsem člověk, který na dortu organizuje jedinečné, oslňující a akční setkání Brďo, takže ve zkratce to znamená, že mám pod palcem všechno kolem Brďa na dortu. V základním článku v Mikulčicích už působím nějaký ten roček, jsem vlastně takový odchovanec, ze kterého se postupem času stal velmi zdařilý organizátor (prej se to říká, no já nevím, dojeďte a přesvědčte se sami).
      Co se týká mě samotného, tak momentálně studuji v Brně na MZLU chemii, měl by ze mě být technolog potravin, ale o tom až někdy příště. Mám rád hudbu, přírodu, seriály (páč sú nekonečné), fantasy a taky poznání nepoznaného.  

     Program pro děti

Chceš se zapojit do programu pro děti a BRĎo? Máš nápad na zajímavou aktivitu pro děti a chuť ji realizovat? Piš na m.kadala@seznam.cz






Martin foto


    Martin Perlík


      Agitátor. Mým hlavním úkolem na Dortu je dostat na něj co nejvíc Brontosaurů i nebrontosaurů. Dále se ode mne můžete těšit na výstavy, propagace a soutěž Brontotalent.
      V Brontosauru se pohybuji od roku 2002, začal jsem s Klubem přátel Lukova, pak založil základní článek Rozruch, obnovil a pět let vedl Ekofór a tři roky akci Brontosaurus žije. Pořádám tábory i víkendovky a když si chci od Brontosaura odpočinout, odjedu organizovat tábory na Slovensko.
      Mám rád přírodu, památky, irské tance, frisbee, plánování akcí, čajovny a žonglování.  

     Výstavy a propagace

Má váš článek nebo projekt zájem se prezentovat formou výstavního panelu?
Máš tip na zajímavou propagaci, nebo možnost šířit informace o Dortu v Brontosauru nebo i mimo něj? Piš na astragoth@seznam.cz  

     Brontotalent

Pódium je otevřené pro každého, jednotlivce, i skupinu! Secvičte na táboře scénku, sborový
zpěv, či cokoliv jiného a přijďte se předvést na Dort. Maximální délka příspěvku je 5 minut.




Míra foto


    Míra Míkovec


      Programový animátor. Jsem šéf Brontosauřího bazaru, hromadných her na dortu. Je pravda, že mám hlavu plnou nápadů, ale na druhou stranu mi chybí čas na jejich realizaci. Zlodějem času je má práce (vedu Ekocentrum v Oucmanicích) a pak „práce“ pro HB (rada, sekce OHB, vzdělávácí kurzy). Nejnovějším zlodějem je 3 měsíční dcerka Maruška, která do budoucna aspiruje na největšího zloděje času. Snad jediné, co jsem v HB ještě neorganizoval, je právě Dort. Po tom letošním budu moci jít klidně do důchodu. Pomalu, ještě tak dva tři tábory… pro Marušku, vnoučata...  

     Bazar

Dejte do bazaru něco, co můžete nabídnout ostatním účastníkům Dortu.
Ať už je to přednáška, dílna, nebo hra, podrobnější popis bazaru ZDE
Piš na miramikovec@seznam.cz







Tom foto



    Tom Sedláček


      Zákulisák. Chodím po tomto světě již 24 let a po tom brontosauřím již čtvrtou zimu. K brontosauru mám hluboký vztah, sem tam udělám nějakou zajímavou víkendovku, nebo s někým nějaký zajímavý tábor.
      Mám rád Dorty a oslavy. Nejlepší způsob, jak si oslavu užít, je zapojit se do jejího plánování. Má funkce na samotné akci je Ferda Mravenec, práce všeho druhu.
      Mám rád, když mě lidé oslovují Tome. Rád hraji na koncovku a chodím po horách. Dělám a dělal jsem také tisíc jiných věcí,ale momentálně mě zajímá jen Dort. V září se chci najíst dortu a to je teď můj životní cíl ;-)  

     Brontobiograf

Má váš článek zajímavý film z akce? Přispějte filmem do brontobiografu.