AJN CVAJ DRAJ, SOVA NESE ASI DORT...

 

V nedávných dnech dostaly základní články záhadný dopis, podepsaný Radou Brontosaura a základním článkem KHB FEL, který je informoval o nápadu uspořádat velké brontosauří setkání u příležitosti osmnáctých narozenin, které Brontosaurus v letošním roce oslaví. Pro všechny ostatní přinášíme jeho podstatnou část. Akce dostala název:

 

DORT PRO BRONTOSAURA

 

Co si pod tím máte představit?

 

* Velké víkendové setkání Brontosaurů mladých i nejmladších, jakož i klasiků, příznivců, přátel a známých

* Všeobecnou brontosauří výstavu o historii i současnosti Hnutí..(ovšem s daleko nižšími náklady, žádným vstupným, a snad i menším prodělkem, než měla ona stoletá)

* Brontosauří countrybál

* Folkový koncert

* Ukázky ekologických výrobků

* Představení malých divadel

* Besedy s osobnostmi ekologického hnutí

* Hry a soutěže v brontosauřím duchu

* Pokus o rekord do Guinessovy knihy

* A co ještě?

Záleží na Vás!

 

Pro uspořádání akce byl založen základní článek "SOVA", což neznamená, že se o celou akci kompletně postará, je to spíš koordinační centrum a taky právně odpovědný subjekt.

Ideou akce však je, že to bude akce celého Hnutí, akce všech pro všechny, a bude taková, jakou si ji uděláme a to se týká i finanční stránky. Zajištění takové akce by mělo podle předběžných odhadů vyjít asi na 200 000,- Kčs. V tom je započítán pronájem kempu, sálů a aparatury na bál a koncerty, honorář kapel, stravování a jízdné pro účastníky, materiál, propagace, atd.

Rozjíždíme slibná jednání se sponzory, ale potřebujeme něco do začátku, na rozjezd akce, propagaci, korespondenci, atd. Proto jsme se odhodlali požádat Vás, milé základní články, o finanční spoluúčast na akci. Vemte to jak nejlíp můžete, ale ten základní článek, který dokáže zaslat na konto Rady, které bude prozatím sloužit pro účel této akce, částku od 1.000 Kčs stává se zároveň aspirantem na procentuální podíl z ekonomického výsledku akce, který se očekává pozitivní, to znamená, že nepočítáme se ztrátou.

Menší částky ve formě daru jsou samozřejmě vítány!

 

Předsedou onoho základního článku byl zvolen ostřílený brontosauří pardál Eťa. Zkusil jsem na něj poslat ještěřího interwiuka a takhle to dopadlo:

 

Interwiuk: Tak jak se to má s tím záhadným základním článkem?

Napřed se prý jmenoval Dort, pak Září a teď Sova...

Eťa: Platí ta Sova a už je i registrovaná a má svje IČO. Pokud tě zajímá proč zrovna SOVA , tak tě můžu uklidnit, že se samozřejmě jedná o zkratku: Společnost pro Organizování Výjimečných Akcí.

I: V dopisu jste se obraceli na základní články, aby se do konce dubna ozvaly a daly vědět, jak se jim myšlenka akce DORT zalíbila, či nezalíbila. Termín už pozítří vyprší, jaká je odezva?

E: Zatím jsme dostali odpovědi od sedmi článků . Až na dva nabízejí všichni i finanční spoluúčast, sice většinou minimum - 1000,- Kčs, přesto děkujeme.

I: Jak se tváříš na takový ohlas?

E: Jsem optimista a věřím že padesát dalších odpovědí vázne v poště.(obrací se k publiku) Nevyvádějte mě z omylu!

I: Možná by váhající trochu povzbudilo nějaké bližší vysvětlení, hlavně co se týká té finanční spoluúčasti...

E: Jsem naivní optimista a počítám s tím, že se našeho dortového setkání zúčastní víc lidí, než zatím uvádějí odpovědi. Vidím právě v této akci příležitost, hlavně pro "čerstvé" účastníky prázdninových táborů, seznámit se blíže s činností Brontosaura, jeho historií, programem, získat kontakty na další články, atd.. Bude-li nás dost, bude akce zajímavá i pro sponzory a vložené peníze se moůžou nejen vrátit...

I: Tedy jde asi o to překonat počáteční ostych, protože o co více bude odvážných, kteří se zúčastní, o to menší bude riziko...

E: Asi tak.

I: Vraťme se k SOVĚ. Co podnikla kromě rozeslání dopisu článkům a vlastního zaregistrování se?

E: Sondovali jsme terén v předpokládaném místě akce - vPoděbradech...

I: Brontosauři ve městě?

E: Proč ne? Vždyť i přírodní národ trampský se neostýchá cestovat na Portu do všelijakých velkoměst. Poděbrady jsou navíc město lázeňské , příjemné a ne příliš velké. Musíš taky počítat s tím, že koncem září , kdy se má akce DORT konat, nemůžeme spoléhat na přízeň počasí a musíme mít tu možnost zajistit program pod střechou.

I: Dobrá. A jak jste v Poděbradech pochodili?

E: Můžu říct, že zatím víc než dobře. Prostory, s jejichž využitím jsme počítali, vypadají jako vyhovující a dostupné, setkali jsme se s pochopením a zájmem i u starosty města a v současné době jednáme o možnostech sponzorování s místními podniky. Kromě toho už jsme se začali rozhlížet po účinkujících pro koncerty, které budou součástí programu...

I: Máš už někoho konkrétního?

E: Zatím, jsme mluvili s Pavlem Dobešem a Honzou Nedvědem a některými dalšími, které zatím neprozradím.

 

(Pozn.: Na tomto místě se Eťa s Interwiukem zakecali a nakonec z nich vypadlo toto:)

E:...si myslím, že by to chtělo....(dále nesrozumitelné)

I:...jo, to by mohlo bejt...

Oba: ... a tak jsme se rozhodli, milí čtenářové, obtěžovat vás malou anketkou, protože aby vám dort chutnal, musíme co nejlépe zmapovat vaše chutě. Tak Vás tímto pěkně prosíme, abyste sde zamysleli nad přiloženým anketnm lístkem , vyplnili ho podle svého nejlepšího vědomí a svědomí poslali ho do Ještěra, nejlépe ihned, nejpozději do konce května . Děkujeme!

 

SOVA vás srdečně zdraví: HŮ HŮ !!!

 

 

Přiložený anketní lístek:

 

Kterého muzikanta, či kapelu bys na DORTU uvítal?...............

 

Kterého bys tam naopak potkal nerad?............................

 

Kdo by to měl konferovat?.......................................

 

Jaký program by vás na dort určitě přilákal?(jen se klidně rozepište a buďte konkrétní!)

 

 

 

 

Chystáme propagační materiál, kolik výtisků byste chtěli?.......

(tato otázka je orientační, abychom věděli,s jakým množstvím máme předběžně počítat, objednávky a podrobnosti později)

 

VAŠE SOVA